Kratkodlaki psi

Kratkodlaki psi

Mnogi mislijo, da s kratko dlako pri psih ni dela. Da je takšno mišljenje je zmotno, se boste še kako strinjali tisti, ki imate doma kratkodlake pse. Takoj ko posijejo toplejši sončni žarki, psi začnejo z menjavo debelega zimskega kožuha za lahkega poletnega. Tudi jeseni slečejo kopalke in oblečejo plašč.
Kako jim pomagamo pri menjavi?
Psa redno kopamo, saj že s kopanjem, brisanjem in sušenjem dosežemo, da se odmrla dlaka odstrani. Če ga kopate prej kot na tri tedne, priporočam uporabo šampona in balzama Talc, ki je primeren pogosto kopanje.
Za odstranjevanje odmrle dlake poznamo veliko pripomočkov. Meni najljubše so silikonske rokavice, ki nežno odstranijo dlako tudi s predelov, katere težje obdelamo z drugimi pripomočki, npr. ušesa, tačke, in tudi nežne so na bolj občutljivih predelih kot sta trebuh in rit. :D
Ko se prvič lotimo odstranjevanja dlake s silikonskimi rokavicami božamo psa 15 minut. Ker dlaka ne odpade vsa naenkrat, ponovno uporabimo rokavice čez nekaj dni in tako ponavljamo optimalno enkrat na teden, dokler je potreba. Hiter test, ki ga lahko naredimo je, da s palcem in kazalcem primemo del dlak in jih nežno potegnemo. Če nam med prstoma ostane manj kot 10 dlak, ni potrebe po odstranjevanju.
Rokavice najlažje očistimo, če jih speremo pod tekočo vodo, ko jih imamo še na rokah. Šele potem jih snamemo in posušimo.
Nazaj na spletni dnevnik

Napiši komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.