Nega mladičkov

Nega mladičkov

Se tudi ti stopiš že ob pogledu na mladička in tiste njegove nedolžne oči, kaj šele, ko pobožaš njihovo nežno, mehko dlako? 😍 S svojo iskrenostjo, prisrčnostjo in igrivostjo nas nas hitro prevzamejo. Težko, da jih ne bi imeli radi. Ker jim želimo najboljše, moramo poskrbeti tudi za njihovo zdravje in dobro počutje. Na nego jih moramo navajati od prvega dne, saj je le negovan pes lahko zdrav. Mladičkom je sicer na prvem mestu igra in zakaj ne bi združili koristnega s prijetnim?

Vemo, da je treba kužke potrebno posebej rokovati, da se počutijo udobno ob človeškem dotiku. S pravilno tehniko pravega prijema negovanja, je kopanje, sušenje in negovanje nasploh lahko zelo zabavno in prijetno za oba. V kolikor si posvojil/a mladička in sedaj ta kratki blog bereš, te vabim na UVAJANJE mladička salonu Pasja radost, kjer ti bom pokazala tehnike prvega stika z vodo, sušilcem in ti svetovala glede nege mladička.

Ko dopolnijo eno leto, “uradno” postanejo odrasli. Torej imaš res eno leto uvajanja, vzgoje in cartanja, preden postanejo večji. Pa si vedel/a, da je koža najobčutljivejši organ pri mladičkih? Torej, je res nujno potrebno, da njegov kožuh neguješ pravilno. Še vedno preveliko lastnikov svojega psa neguje z istimi ali celo slabšimi negovalnimi produkti. 

❌ Ne, človeško navadno, bio trdo milo ni okej.

❌ Ne, pasji šampon za razstavne pse ni okej.

❌ Ne, tudi naravni šampon koprive ni okej.

V salonu uporabljamo res odličen negovalni izdelek za nego mladička: Šampon Talc, kateri je naraven in primeren za vse vrste dlak. Šampon "odpre", zato po šamponiranju uporabi še balzam Talc, ki dlako/kožo spet varno "zapre."

Nazaj na spletni dnevnik

Napiši komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.