Tradicionalna praznična poslastica za pse  - pawttone

Tradicionalna praznična poslastica za pse - pawttone

Božič je čas, ko se družina zbere in uživa v okusni hrani ter sladicah. Med priljubljenimi prazničnimi sladicami je italijanski panettone - sladki kruh z bogatim okusom suhega sadja ali drugih dodatkov.

V pekarni Pasja radost je Tačka poskrbela, da bodo tudi letos vaši štirnožni družinski člani del tradicije. Za Božič bo pekla pasje pawttone!

Panettone - izvor in pomen

Preden povem več o njenih pawttonih, naj na kratko opišem, kaj sploh je panettone in zakaj je tako poseben del božičnih praznovanj.

Panettone izvira iz italijanske Lombardije, kjer je postal simbol božičnega praznovanja. Prvi zapis o tej slastni pekovski dobroti najdemo v 15. stoletju. Legenda pravi, da je to edinstveno pecivo ustvaril mladi pek Toni (od tod tudi ime "panettone"), ko je dodal suho sadje v tradicionalni kruh.

Tradicija

Panettone je postajal vedno bolj ključen del božičnih praznovanj. Običajno ga podarjajo kot simbol občutka topline, ljubezni in gostoljubja. Ni le okusen prigrizek, temveč predstavlja družinsko povezanost in radost praznične sezone. Hitro se je razširil in postal priljubljen po vsem svetu.

Božični užitek za pse

Naša Tačka meni, da so psi vedno bolj enakovreden del družine in si zaslužijo, da tudi oni sodelujejo v božičnih običajih. Zato si je pred petimi leti zamislila pawttone, pasjo različico panettona. Naredila ga je iz najboljših sestavin in seveda brez dodatkov, ki bi lahko škodovali njihovemu zdravju. Pawttone je pravo okusno doživetje, prilagojeno pasjim brbončicam.

Letos nov okus

Da bi zadovoljila vse pasje gurmane, se je Tačka odločila, da bo letos poleg že znanih jabolčnih in tuninih pawttonov, pekla še divjačinske.

  1. tuna: za ljubitelje morskih specialitet je tunin pawttone odlična izbira. S svežim okusom bo ta zagotovo zadovoljil tudi najbolj zahtevne pse.
  2. divjačina: za tiste, ki raje izberejo meso, bo kot nalašč divjačinski pawttone. Z okusom srne in jelena bo ta različica prava poslastica za pse, ki imajo radi bogatejši okus.
  3. jabolko: za tiste, ki imajo radi bolj sadno noto, bo jabolčni pawttone zadetek v polno. Z okusom jabolk in cimeta je ta različica prava uspešnica.

Brez sladkorja, soli, umetnih barvil in konzervansov

Tačka se zaveda, kako pomembno je ohranjanje zdravja psov. Zato pawttone dela brez dodajanja sladkorja, soli, umetnih barvil in konzervansov. Da bo vsak grižljaj ne le okusen, temveč tudi zdrav in naraven. Pri tem opozarja, da je rok trajanja temu primeren - krajši.

Naročila Pawttonov v trgovinici Pasja radost

Prednaročila za pawttone oddajte tukaj. Seveda pa lahko tudi v fizični trgovinici v Bakovcih ali po telefonu 031 759 469. Naročila so možna le do 20. decembra. Po tem se Tačka zapre v pekarno in peče, da pravočasno odpošlje paketke, ki jih bodo vaši ljubljenčki našli pod smrečico.

Ostale praznične dobrote

Tačka decembra peče tudi praznične piškote in candy cane. Vse Tačkine dobrote so čisto naravne, peče jih sproti, da so vedno sveže. Pasjim prijeteljem privošči samo najboljše. Privoščite jim tudi vi.

Nazaj na spletni dnevnik

Napiši komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.